default-logo
#dewegvooruit   |   contacteer ons: info@cdenvbalen.be

Toerisme en recreatie in Balen-Olmen draaien op volle toeren. Balen beschikt dan ook over tal van toeristische en recreatieve trekpleisters. Toerisme en recreatie zijn volgens ons onlosmakelijk van elkaar. De raakvlakken zijn immers legio, de Keiheuvel is daarvan een schitterend voorbeeld. In deze zomervakantie werd de Keiheuvel- wandeling nog genomineerd als ‘wandeling van het jaar’.

Ook privé-initiatieven zoals de Olmense Zoo, camping GT, St.- Jozefhoeve, De Zandput enz,… verdienen onze steun.

 

Natuur- en recreatiepark Keiheuvel

Voor recreatiepark Keiheuvel werd een masterplan uitgetekend. Er werd een kinderboerderij met natuur-educatief centrum gebouwd en deze zomer werd er een nieuw openlucht zwembad geïnstalleerd. Het is duidelijk dat deze recreatieparel mikt op de zachte recreatie en natuureducatie. Verdere ontdubbeling van het masterplan en het constant aanpassen van dit plan aan hedendaagse noden is voor ons een logisch vervolg.

 

Pastorij Olmen

De Pastorij van Olmen en de omliggende tuin werden volledig gerenoveerd en fungeren nu als ankerplaats van belevenisvolle, socio-culturele en andere activiteiten. De pastorij dient dan ook in de toekomst open te staan voor deze activiteiten. Met de aanleg van de tuin in samenwerking met verenigingen en de plaatselijke school willen we deze site ten volle benutten in het Balense gemeenschapsleven.

 

Toeristische kaart

De mensen van de VVV zetten Balen-Olmen al 40 jaar op de toeristische landkaart. We vinden het belangrijk om hun werk te bekronen met een echte Balense toeristische kaart. Deze kaart kunnen de inwoners en bezoekers van onze gemeente gebruiken om de mooiste plekjes van Balen te ontdekken.

 

Fietsgemeente

Balen heeft een rijkdom aan mooie fietswegen en -routes, de volgende jaren zal de ‘fiets-o-strade’ aangelegd worden in Balen. Dit fietspad komt op de verlaten spoorbedding van het vroegere tweede treinspoor. Door onze inzet zal ter hoogte van Schoor-Dorp de aansluiting voorzien worden met het nieuwe fietspad langs de Steenweg op Leopoldsburg. We gaan Balen als fietsgemeente nog meer op de kaart zetten en de fietsinfrastructuur vernieuwen en verder uitbreiden.

 

Mobilhome parking

Gedaan met wild parkerende mobilhomes, wij willen meerdere kleine mobilehomeparkings voorzien zodat enerzijds onze bezoekers zich welkom voelen en anderzijds onze inwoners geen overlast hiervan ervaren.